Paardenkliniek Zuid-Holland

Lingehoeve Zuid-Holland is een mobiele paardenkliniek. Ons team, Femke Laan en Laura Vilaregut rijden in de regio Zuid-Holland. Door middel van echo en röntgenapparaat kunnen we de juiste diagnose van uw paard veelal op locatie of bij u thuis vaststellen.

Mobiele paardenkliniek met eerste- en tweedelijns zorg

Door het gebruik van moderne apparatuur kunnen wij zowel eerste- als tweedelijns zorg bieden voor uw paard, pony of ezel. Bij alle eerstelijns zorg moet u denken aan tandheelkunde, ofwel de gebitsbehandelingen van uw paard. Daarnaast vallen hier ook de luchtwegproblemen, wondbehandelingen, koliek, vaccinaties, mestonderzoek en merriebegeleiding onder. Het eerstelijnsonderzoek van het paard wat wij veelal uitvoeren is een kreupelheidsonderzoek.

Wij voeren daarnaast ook dagelijks extra diagnostiek uit om tot een juiste diagnose te komen. Een echografisch onderzoek, röntgenfoto, luchtwegscopie of spoeling biedt vaak uitkomst bij het vaststellen van kreupelheden, gebitsproblemen of luchtwegproblemen bij het paard.

Als onderdeel van Lingehoeve Diergeneeskunde te Lienden werken wij nauw samen met onze specialisten Orthopedie, Chirurgie en Tandheelkunde om de beste zorg voor uw paard, pony of ezel te kunnen bieden.

Team Paardenkliniek Zuid-Holland

Laura Vilaregut

Laura Vilaregut - Lingehoeve uid-Holland

Met een vader als endurance paardenfokker is de van origine Spaanse Laura opgegroeid tussen de paarden.  In 2013 studeerde Laura af in Barcelona, waarna zij een aantal externships deed in landen als Spanje, Italië en Frankrijk. Laura heeft in 2013 haar studie afgerond in Barcelona, Spanje. In 2015 verhuisde zij naar de Verenigde Arabisch Emiraten en ging werken in een gerenommeerd paardenziekenhuis. Hier deed zij haar internship en specialiseerde zij zich als orthopedisch paardendierenarts. Laura doet elk jaar een externship om haar kennis te verbreden. Tevens is zij bezig met haar master ISELP, een orthopedisch gespecialiseerde masteropleiding.

Femke Laan

Femke Laan - Lingehoeve Zuid-Holland

Afkomstig uit Bodengraven, waar Femke veel praktijk ervaring heeft opgedaan, maar tevens opgroeide tussen de paarden en koeien is het niet vreemd dat zij uiteindelijk koos voor dit vak. In 2020 studeerde de sportieve Femke Laan af aan de Universiteit Utrecht. Tot aan het einde van haar studie heeft Femke stage gelopen bij Lingehoeve Diergeneeskunde en kon hier direct na haar afstuderen aan de slag. Het klantenbestand van de mobiele paardenpraktijk Noord-Holland groeit en de interesse voor eenzelfde praktijk in Zuid-Holland nam toe. Samen met Laura Vilaregut werd Femke gevraagd het team te vormen voor de nieuwe mobiele paardenpraktijk van Lingehoeve Diergeneeskunde in de regio Zuid-Holland. Met als specialiteit orthopedie en een passie voor regel en wetgeving is Femke een sterke aanvulling in het team.

/