Paardenkliniek Zuid-Holland

Lingehoeve Zuid-Holland is een mobiele paardenkliniek. Ons team, Femke Laan, Rowie van Hooijdonk en Sanne de Jager rijden in de regio Zuid-Holland. Door middel van echo en röntgenapparaat kunnen we de juiste diagnose van uw paard veelal op locatie of bij u thuis vaststellen.

Mobiele paardenkliniek met eerste- en tweedelijns zorg

Door het gebruik van moderne apparatuur kunnen wij zowel eerste- als tweedelijns zorg bieden voor uw paard, pony of ezel. Bij alle eerstelijns zorg moet u denken aan tandheelkunde, ofwel de gebitsbehandelingen van uw paard. Daarnaast vallen hier ook de luchtwegproblemen, wondbehandelingen, koliek, vaccinaties, mestonderzoek en merriebegeleiding onder. Het eerstelijnsonderzoek van het paard wat wij veelal uitvoeren is een kreupelheidsonderzoek.

Wij voeren daarnaast ook dagelijks extra diagnostiek uit om tot een juiste diagnose te komen. Een echografisch onderzoek, röntgenfoto, luchtwegscopie of spoeling biedt vaak uitkomst bij het vaststellen van kreupelheden, gebitsproblemen of luchtwegproblemen bij het paard.

Als onderdeel van Lingehoeve Diergeneeskunde te Lienden werken wij nauw samen met onze specialisten Orthopedie, Chirurgie en Tandheelkunde om de beste zorg voor uw paard, pony of ezel te kunnen bieden.

Rowie van Hooijdonk Lingehoeve Zuid-Holland

Team Paardenkliniek Zuid-Holland

Femke Laan

Femke Laan - Lingehoeve Zuid-Holland

Afkomstig uit Bodengraven, waar Femke veel praktijk ervaring heeft opgedaan, maar tevens opgroeide tussen de paarden en koeien is het niet vreemd dat zij uiteindelijk koos voor dit vak. In 2020 studeerde de sportieve Femke Laan af aan de Universiteit Utrecht. Tot aan het einde van haar studie heeft Femke stage gelopen bij Lingehoeve Diergeneeskunde en kon hier direct na haar afstuderen aan de slag. Het klantenbestand van de mobiele paardenpraktijk Noord-Holland groeide en de interesse voor eenzelfde praktijk in Zuid-Holland nam toe. Lingehoeve Zuid-Holland was geboren en Femke is een van de vaste gezichten van dit team. Met als specialiteit orthopedie en een passie voor regel en wetgeving is Femke een sterke aanvulling in het team.

Rowie van Hooijdonk

Rowie van Hooijdonk

Al sinds haar kindertijd, zit Rowie tussen de pony's en paarden. In Brabant heeft ze voor en tijdens haar studie op dressuur- en eventingstallen gewerkt, waar ze zich vooral bezighield met het opleiden van jonge paarden. De keuze om paardenarts te worden was dan ook voor niemand een verassing. Tijdens haar studie aan de universiteit van Gent heeft ze vele stages in binnen- en buitenland gevolgd, waarna ze in 2021 begon als paardenarts bij Lingehoeve Diergeneeskunde. Door voor verschillende vestigingen te werken heeft zij de praktijk en verschillende facetten van het werk goed leren kennen. Sinds juli 2022 werkt Rowie voor de Lingehoeve Zuid-Holland.

Sanne de Jager

Sanne de Jager

Sanne de Jager is sinds eind 2023 werkzaam in het team van Lingehoeve Zuid-Holland.

/